Продукти за сладкиша:
2 яйца
1 чаена чаша и половина захар
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена лъжица сода бикарбонат
1/2 чаена чаша олио
2 чаени чаши брашно
3 супени лъжици какао
1 чаена лъжица канела
100 гр. счукани орехи
За глазурата:
100гр. краве масло
3 супени лъжици какао
6 супени лъжици захар
малко орехи за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта, добавя се киселото мляко със содата и се прибавят последователно останалите продукти. Сместа се изсипва в намазнена тава, по възможност постлана с хартия за печене. Пече се в предварително загрята фурна при 180 градуса. Аз лично пека 35 минути, като първите 10 минути само на долен реотан, докато кексът се надуе, а след това включвам и двата реотана.
Глазурата се приготвя като продуктите се смесват на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато всичко се стопи. Вече изпеченият сладкиш се намазва с глазурата и по желание се поръсва с малко натрошени орехи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар