четвъртък, 11 юли 2013 г.
Ягодова торта с готови блатове, с ягоди, конфитюр и сметана
Продукти:
2п. блатове (аз използвах квадратни- по 3 блата в пакет)
500мл кондензирана сметана Мегле
1ч.ч. захар
1 малък буркан конфитюр от ягоди
20 пресни ягоди
Начин на приготвяне:
Сметаната се разбива със захарта до гъста целувчена смес. Добавя се конфитюрът и отново се бърка.
Тъй като блатовете, които използвах бяха доста сладки ги сиропирах само с вода.
Нареждат се блатовете, като всеки от тях първо се сиропира съвсем леко с по една супена лъжица вода на 2-3см, после се маже със сметановия крем. След като е готова и измазана тортата се шприцоват къдрави ленти хоризонтално и вертикално, така че да се образуват празни квадратчета, в които се слагат ягодките.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар