четвъртък, 11 юли 2013 г.

Сладкиш с праскови









Продукти:
1 и 1/2 ч.ч. захар
3 бр. яйца
1/2 ч.ч. кисело мляко
2 ч,ч брашно
3 ванилии
1 бакпулвер
1/2 ч.ч. пудра захар
4-5 обелени праскови


Начин на приготвяне:
Прасковите се нарязват на парчета, изсипват се в купичка и се поръсват с пудрата захар, за да поемат от нея, докато се приготвя сместа за сладкиша.
Яйцата и захарта се разбиват, следва кеселото мляко. Добавят се брашното, ванилийките и бакпулверът. Добавят се прасковите, поели вече пудрата захар и се разбъркват със сместа. Сладкишът се пече в намазнена тавичка, по възможност с хартия за печене на 180-200 градуса за предварително загрята фурна до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар