четвъртък, 11 юли 2013 г.

Кекс с шоколад и круши










Продукти:
3 айца
1 и 1/2 ч.ч. захар
1/2 кофичка кисело мляко
2 ч.ч. брашно
2 ванилии
1 ч.л. сода (1 бакпулвер)
2 круши- нарязани на кубчета
100гр. твърд млечен шоколад

 
Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта. В киселото мляко се обърква содата (бакпулверът) и се добавят в сместа. Следват брашното и ванилиите. Шоколадът се разчупва на малки парчета и се изсипва в сместа, заедно с крушите. Всичко се разбърква и се пече на 170-180 гр. в предварително загрята фурна около 35 мин.
След като е готов кексът, може да се поръси с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар