Продукти за 3 блата
6 яйца
1 и 1/2 ч.ч захар
1 ч.ч вода или прясно мляко
1 и 1/2 ч.ч брашно
1ч.л сода, гасена с оцет, (или 1 бакпулвер)
за глазурата:
500мл. готова сметана за разбиване в кутийка – аз ползвам Мегле или Хопла.
1/2 ч.ч захар
за сиропа:
500 мл. вода
2ч.ч захар
5 ванилийки
Начин на приготвяне:
Прави се смес от продуктите по последователния ред. Готовата смес се разделя на 3 горе- долу равни части за 3 блата. Всеки блат се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност. Много е важно блатът да не загори. Аз пекох в 32 сантиметрова кръгла тавичка, около 10-12 минути.
След като са готови и изстинали блатовете се сиропират. След което все от тях се намазва със сметановата смес и тортата се сглобява.
Няма коментари:
Публикуване на коментар