Продукти:
140 гр. брашно
100 гр. смлени бадеми (лешници)
100 меко масло
60 гр. захар
1 яйце
1 ч.л. какао
3 ванилии
течен шоколад за глазура
Начин на приготвяне:
От изброените продукти се замесва тесто. Първоначално се получава сухо ронливо тесто, но да не ви притеснява, от топлината и месенето тестото ще омекне достатъчно. Получава се маслена топка. Завива се във фолио и се оставя за 30 мин. в хладилника. След това с ръце се оформят топчета във формата на малка прасковка и се подреждат в намаслена тава. Пекат на 180 градуса за 10-12 мин. Получават се 45-50 броя. Изчаква се да изстинат и се глазират с разтопения шоколад.
Няма коментари:
Публикуване на коментар