четвъртък, 11 юли 2013 г.

Медени елхички









Продукти:
85 г масло
1/2 ч.ч . захар
100 г мед
1 яйце
350 г брашно
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1 с.л. джинджифил на прах
1 ч.л. канела
течен шоколад


Начин на приготвяне:
Оставяме маслото да се размекне на стайна температура. Добавяме захарта и разбиваме с миксер на пяна. Добавяме меда, яйцето, джинджифила, канелата, брашното и содата- гасена с оцет. Разбъркваме и омесваме тесто. Оформяме от него фитил, завиваме във фолио и оставяме в хладилника за около 20-30 минути.
Върху набрашнен плот с 1/3 от тестото разточваме кора с дебелина 5 мм. С формички изрязваме фигурки и нареждаме в тава, застлана с хартия за печене. Печем сладките в предварително загрята на 180 градуса фурна. Глазираме с разтопен течен шоколад.

Няма коментари:

Публикуване на коментар